برنامه نویسی هوش مصنوعی چیست؟
پاسخ این سوال بسیار گسترده است و میتواند موارد مختلفی برای پیادهسازی و انجام یک وظیفه خاص از ایجاد و کدنویسی برنامههایی برای تشخیص الگو در یادگیری ماشین گرفته تا توسعه سیستمهای خبره را شامل شود. معمولاً برنامه نویسی هوش مصنوعی بر اساس مسئله تعریف شده، انجام میشود و نمود پیدا میکند. به عبارتی دیگر زمانی که یک پروژه تعریف میشود، بر اساس نیاز و هدفهای پروژه، برنامه نویسی هوش مصنوعی آن انجام خواهد شد. برنامه نویسی هوش مصنوعی پس از پژوهش و یافتن مسیر صحیح ساخت پروژه انجام میشود و میتوان آن را به سه بخش کلی زیر تقسیم کرد:
- آمادهسازی و «پیش پردازش» (Preprocessing) دادهها
- طراحی الگو، مدل و هسته اصلی پروژه
- آزمایش و ایجاد نتایج نهایی پروژه
هر کدام از بخشهای فوق میتوانند با زبان برنامه نویسی متفاوتی ایجاد شوند و از خروجیهای آنها برای بخش بعدی استفاده شود. بخشهای مختلف پروژه برنامه نویسی هوش مصنوعی با یکدیگر متفاوت هستند و میتوان برای پیادهسازی (کدنویسی) سادهتر هر یک از روشهای به کار گرفته شده در هوش مصنوعی، فریمورک ها و کتابخانههای مربوط به آن رویکرد خاص را استفاده کرد. در پروژههای بزرگ هوش مصنوعی، همه این وظایف را یک شخص انجام نمیدهد و هر کدام وظیفه متخصص مربوط به خودش است.
انواع زبان های برنامه نویسی هوش مصنوعی چیست ؟
سیستمهای هوش مصنوعی مزایای بسیار زیادی را به همراه دارند و به همین دلیل صرف زمان و هزینه در این حوزه منطقی است و انتخاب درستی به نظر میرسد. استفاده از هوش مصنوعی برای بهبود موارد زیر بسیار مفید است:
- «تجربه کاربری» (User Experience | UX)
- تصمیمگیری هوشمند
- اتوماسیون هوشمند
- حداقلسازی خطاها
- «تجزیه و تحلیل دادهها» (Data Analysis)
- توسعه هوشمند
با اینحال پس از انتخاب استفاده از هوش مصنوعی در سیستم خود، یک انتخاب دشوار دیگر نیز وجود دارد و آن انتخاب، زبان برنامه نویسی مورد استفاده در آن کاربرد خاص هوش مصنوعی است. با وجود اینکه زبانهای بسیاری وجود دارند که میتوان از آنها در برنامه نویسی هوش مصنوعی استفاده کرد، باید نسبت به عملکرد پروژه، زبان مناسب آن انتخاب شود. پس از انتخاب زبان برنامه نویسی مناسب میتوان مسیر یادگیری هوش مصنوعی را نیز مورد بررسی قرار داد. در این به بررسی زبان برنامه نویسی «پایتون» (Python) پرداخته میشود.
زبان پایتون برای برنامه نویسی هوش مصنوعی چیست ؟
پایتون یک زبان برنامه نویسی «همه منظوره» (General-Purpose) به حساب میآید که دارای کاربردهای گوناگون بسیاری است. از این زبان در توسعه و برنامه نویسی وب، «شبکههای کامپیوتری» (Computer Network)، علم داده، هوش مصنوعی و سایر موارد استفاده میشود. یادگیری زبان پایتون به دلیل سادگی و خوانایی بالای سینتکس آن به میزان زیادی آسان است. این ویژگی خاص پایتون باعث شده است که این زبان به عنوان یک انتخاب عالی برای مهندسان در سطحهای گوناگون تازهکار تا پیشرفته در نظر گرفته شود و نیازی به داشتن تجربه زیاد در برنامه نویسی برای کار در زمینه هوش مصنوعی وجود نداشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید